5, sep 2022
Shih Tzu: Sådan plejer du din hunds tænder

Hvis du har en Shih Tzu hund, er det vigtigt at du plejer dens tænder. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Du kan blandt andet passe på din hunds tænder ved at give den det rigtige foder. Du kan få noget foder, som er specielt designet til at styrke din Shih Tzus tænder – både i forhold til ingredienser og form. Undgå desuden at give din Shih Tzu søde sager, da det hverken er godt for tænderne eller helbredet.

Men du skal også huske at børste dens tænder dagligt. Det er ikke alle hunde, der bryder sig om at få børstet tænder, så prøv at vænne din Shih Tzu til at få børstet sine tænder allerede mens den er hvalp. Det vil helt sikkert lette opgaven, når den bliver voksen. Husk at brug en tandpasta beregnet til hunde – du kan med garanti finde en hos din lokale dyrhandler, som også kan vejlede dig i, hvordan du børster hundens tænder.

Derudover er det en god ide at få din Shih Tzus tænder renset årligt. Det vil sikre, at din hund ikke lider af tandproblemer senere hen i livet. Det er dyrlægen der renser hundens tænder og det foregår ofte mens hunden er i fuld narkose, så den ikke oplever ubehag.

Shih Tzu hunde har en tendens til at få tandproblemer, så det er vigtigt, at du passer godt på dens tænder. Du kan gøre dette ved at give den et specielt foder, der er designet til at pleje hundetænder. Derudover skal du huske at børste dens tænder dagligt med en god hundetandbørste. Og endelig skal du sørge for at få renset din Shih Tzus tænder årligt af en dyrlæge eller dyreklinik.

Pas godt på din Shih Tzu hund, så du kan nyde dens selskab i mange år fremover!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *